Vårdkontakter och forskning

Vlcd definieras som näringsriktig diet med mycket lågt kaloriinnehåll. Det är en etablerad metod som har använts och dokumenterats avseende säkerhet och resultat på sjukhus och överviktskliniker sedan 70-talet. Den forskning som bedrivs idag är oftast inriktad på fysiologiska konsekvenser av viktminskning på till exempel artros, sömnkvalité och livskvalité.

Nyare forskning visar att personer som går ner i vikt snabbt har större chans att lyckas med sin viktnedgång än de som följer ett långsammare viktminskningsprogram Ett hundratal kraftigt överviktiga som samtliga skulle banta  motsvarande 15% av sin kroppsvikt, delades in i två grupper. I den ena gruppen följde deltagarna en diet som gav en viktminskning på 1,5 kg/vecka medan den andra gruppen gick ner 0,5 kg/vecka. Snabbantarna nådde sin målvikt i betydligt högre grad än de som bantade långsamt. Hela 83% i den snabba gruppen lyckades nå sitt mål medan endast 50% i den långsamma gruppen lyckades. 

- Det är häpnadsväckande rön. I slutändan kan de nya rönen förändra den kliniska tillämpningen, säger dietforskaren Katarina Purcell till Rapport.

Slanka deltar för närvarande i ett diabetesprojekt, Projekt 600, vid en av Cureras vårdcentraler i Stockholm. Typ 2-diabetiker använder Slanka för att gå ner i vikt och stabilisera sina blodsockervärden. Deltagarna fick även komma igång med träning och deras vikt, kost och blodsockervärden följdes upp. De preliminära resultaten är mycket positiva. Projektet kommer att avrapporteras under 2013. se www.typ2.se.

Slanka erbjuder föreläsningar för patienter före och efter överviktsoperationer. 

Slanka används under fyra veckor inför Aspire, en ny operationsmetod vid övervikt, se www.minamedical.se

Slankas broschyrer finns numera i väntrummen på 500 vårdcentraler och sjukhus runt om i landet, se www.doktorn.com

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.