En aktiv livsstil

N

är det gäller viktreglering är det viktigt att lägga sig till med en rörlig livsstil. Gå av bussen eller tunnelbanan några hållplatser för tidigt, ta trapporna i stället för hissen eller rulltrappan. Promenera, cykla, dansa, busa med ungarna, ja ta till vara varje tillfälle i vardagen då du får röra dig. Du bör även kombinera med minst två motionspass per vecka.

Om du rör på dig regelbundet får du en högre energiomsättning, inte bara medan du är i rörelse, utan muskelmassan som utvecklas förbränner energi dygnet runt. En vältränad person gör alltså av med mer energi när hon sitter och slappar framför TVn än en otränad person.

Som naprapat är jag en varm anhängare av motion av många olika skäl. Du får starkare muskler, bättre blodcirkulation och högre utsöndring av endorfiner, som gör att du blir glad och pigg. Balansen förbättras, så att du inte skadar dig så lätt, och benskörhet förebyggs. En muskel med god genomblödning drabbas inte så lätt av värk, det är ofta syrebristen som uppstår vid monotont statiskt och/eller stillasittande arbete som ger upphov till vanliga besvär såsom spänningshuvudvärk, värk i axlar och armar och ländryggssmärta.

Prova till exempel:

•  Stavgång
•  Snabba skogspromenader
•  Simma
•  Jympa
•  Pilates, yoga, tai chi, qi gong och andra spännande träningsformer som känns nya för dig
•  Dansa (folkdans, salsa, tango, line dance eller can can – det kvittar, bara du har kul!)

Jag har koll på vad som händer på träningsfronten i Stockholm och kan hjälpa dig att hitta rätt!

Vi samarbetar med Always Fitness som har specialerbjudande för Slankakunder. Träna för 149 kr/månad! Klicka här för mer information!

 

 

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.