Frågor och svar

Varför måste jag dricka så mycket när jag går på Slanka Maxi?
All mat har ett vätskeinnehåll. När du inte äter vanlig mat så måste du ersätta den vätska du annars får i dig via maten. Extra tillförsel av vatten gör det också lättare för kroppen att göra sig av med slaggprodukter, som bildas när fett förbränns. Dessutom är det bra för att hålla igång magen. Du undviker huvudvärk, torr hy och muskelproblem.

Kan jag skifta mellan Slanka Maxi och Slanka Kombi?
Det tar ca 3-4 dagar innan kolhydratlagren har förbrukats när du går på Slanka Maxi. Det är också de första dagarna som känns jobbigast. Viktnedgången dessa första dagar består alltså av vätska och kolhydrater. Sedan sätter fettförbränningen igång och då mår du mycket bättre på grund av de kentonkroppar som bildas. Om du då äter något annat än dina tre Slankaportioner så fyller du på kolhydratlagren igen, du blir trött och hungrig och fettförbränningen kommer av sig. Så ställ in dig på att gå minst en vecka i taget på Slanka Maxi. Men du kan absolut gå på Slanka Maxi först i några veckor, därefter Slanka Kombi och sedan så kanske du vill att de sista kilona ska gå lite snabbare och då kan du gå någon eller några veckor på Slanka Maxi igen. 

Kan jag tugga sockerfria tuggummin när jag går på Slanka Maxi?
Helst inte, eftersom tuggandet stimulerar magsyrorna, vilket kan göra att du känner dig hungrig. Om du känner att du ”måste” – tugga bara i 2-3 minuter. Sockerfria tuggummin innehåller oftast björksocker eller sorbitol, vilket kan störa ketosen på samma sätt som socker eller andra kolhydrater. Minttabletterna som finns både i min butik och i webbshopen kan du däremot äta 6-7 st/dag av.

Kommer jag inte att gå upp igen efter att ha gått ner i vikt snabbt med hjälp av Slanka?
Om du återgår till dina gamla matvanor som du hade innan du gick ner, så kommer du naturligtvis att gå upp igen. Meningen är att vi ska arbeta med ditt ätbeteende och dina matvanor och lägga om kosten så att du kan hålla vikten.

Jag är laktosintolerant, kan jag använda Slanka?
Vi har 5 laktosfria smaker på våra soppor/mjölkdrinkar: Champinjonsoppa, Tomatsoppa, Citrus och Apelsinchoklad samt Goda Gröten som är smaksatt med kanel och äppelbitar. Laktosintoleranta personer kan många gånger äta Slankas måltider fastän de innehåller lite laktos. Dela upp portionen och ät vid två tillfällen med någon halvtimme emellan och drick extra mycket vatten tillsammans med måltiderna. Du kan också köpa Lactrase-tabletter receptfritt på apotek. 1-2 tabletter per Slankamåltid rekommenderas. Även måltidsbitarna innehåller lite laktos.

Är det lättare att hålla vikten om man gå ner i vikt långsamt än snabbt?
Nej, det finns inget som tyder på att viktnedgångens hastighet har någon betydelse när det gäller att hålla vikten. Ny forskning har visat att de som går ner i vikt snabbt, oftare når sin målvikt, se rubriken "Vårdkontakter och Forskning" i menyn ovan. Det är enbart dina mat- och motionsvanor som påverkar vad du väger. Det snabba resultatet när man går ner i vikt med hjälp av Slanka motiverar mina kunder att arbeta med att lägga om kost- och motionsvanorna – man blir glad och inspirerad när man snabbt kan se ett tydligt resultat av sina ansträngningar.

Innehåller Slanka allergiframkallande ämnen? 
Slanka är den enda vlcd-produkten, eller pulverdieten, som inte innehåller vare sig aspartam, gluten, jäst eller sojamjöl. Slanka innehåller inte heller nötter och produceras i nötfri miljö. Det finns inte heller tillsatser av Bisfenol A i Slanka, en tillsats som har diskuterats mycket den senaste tiden. Och Slanka finns i fem laktosfria smaker: Champinjonsoppa, Tomatsoppa, Citrus, Apelsinchoklad samt Goda Gröten med äpple/kanelsmak.

Förstör jag min ämnesomsättning när jag går på Slanka Maxi?
Nej, nej och åter nej! För att gå ner i vikt måste man äta färre kalorier än man gör av med, och då minskar ämnesomsättningen oavsett om man använder sig av Slanka eller reducerar sitt kaloriintag på något annat sätt. När du sedan har nått sin målvikt och börjar äta lite mer, höjs ämnesomsättningen igen. Om du går på Slanka Maxi under hela viktminskningsfasen, är ämnesomsättningen något reducerad i 7-10 dagar efteråt. Det är viktigt att följa vårt övergångsprogram för att inte gå upp i vikt under denna första vecka.

Kan jag motionera när jag går på Slanka Maxi?
Ja, du kan fortsätta motionera som du brukar. Det är bra med aerobisk träning, t ex simmning, jogging, stavgång och gympa. Om du styrketränar kan du känna dig lite ”segare” än normalt, men det är inte farligt. Kokosolja är en mycket bra energikälla för dig som tränar!

Hur snabbt går man ner i vikt om man använder Slanka?
Det beror på hur stor övervikt du har, om du är man eller kvinna, hur fysiskt aktiv du är, hur gammal du är och dessutom har vi alla olika kroppskonstitution med avseende på förbränning. Man går ner i genomsnitt 1- 5 kg per vecka på Slanka Maxi och 0,3-3 kr per vecka på Slanka Kombi, men det finns exempel på att man kan gå ner både mer och mindre än så.

Vad används Slankas Kokosolja till?

Slankas Kokosolja är kallpressad, ekologisk samt fairtradecertifierad och kan användas i stället för smör och olja vid stekning, matlagning och bakning. Fördelarna med Kokosoljan är att den tål upphettning utan att bilda transfetter, den härsknar inte och osar inte. Den ökar även fettförbränningen samt hjälper kroppen att bilda de ketoner som du mår så bra av då du går på Slanka Maxi. Tillsätt 2 tsk per dag till dina soppor om du går på Maxi och 2 matskedar om dagen om du går på kombi. Kokosolja är en mycket bra energikälla vid träning, eftersom den inte lagras i fettdepåerna på kroppen, utan används direkt som energi. Kokosoljan finns i neutral smak och med smörsmak.

Jag blir hård i magen när jag går på Maxi - vad ska jag göra?

Tillsätt kokosolja i dina drinkar/soppor, 2 tsk/dag på maxi och 2 msk/dag på kombi. Kokosolja har antibakteriella egenskaper och skapar en gynnsam miljö för tarmbakteriefloran. Eller också kan du tillsätta några teskedar psylliumfröskal i dina shakes/soppor. Psylliumfröskal, som finns att köpa i webbshopen och på mina försäljningsställen på Upplandsgatan och i Märsta, består till 85% av rena kostfibrer, vilket gör att magen kommer igång. Det är jätteviktigt att du inte blir förstoppad!

Jag följer råden men ändå står jag still på vågen och går inte ner - varför?
Ge inte upp! Du har hamnat på en "platå" och det är påfrestande för humöret och tålamodet när man gör precis som man ska och ändå händer det ingenting. Håll ut, kontakta gärna mig för att få lite pep talk så ska du se att du plötsligt går ner ordentligt igen. Ta fram måttbandet, kanske det händer mer i midjemått än på vågen just nu? Kroppen är ingen maskin, och ibland går man ner i vikt trappstegsvis i stället för i en jämn takt.

Innehåller Slanka allergiframkallande ämnen?
Slanka innehåller inte aspartam, gluten, sojamjöl, nötter eller jäst. Slanka finns numera i fem laktosfria smaker! De övriga är mjölkbaserade och innehåller således laktos.

Innehåller Slanka mycket socker?
Kolhydratinnehållet i Slankas soppor, mjölkdrinkar och gröt är mycket noggrant angivet och uträknat för att de ska kunna användas som enda näring samtidigt som man ska hålla sig kvar i en lätt och behaglig ketos, vilket innebär att man får i sig 50 gram kolhydrater per dag. Den dosen får inte understigas, eftersom blodsockerhalten då blir för låg. Varje portion innehåller 17 gram kolhydrater varav 12 gram är fruktsocker. Som jämförelse kan jag nämna att ett päron innehåller 14 gram kolhydrater. Måltidsbitarna innehåller 23 gram kolhydrater, vilket motsvarar kolhydratinnehållet i en banan. 

Slanka kostrådgivning

Slanka Kostrådgivning hjälper dig att gå ner i vikt på ett effektivt och enkelt sätt med våra beprövade viktminskningsprodukter från Slanka. Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig till ett smalare liv!

Läs mer

Nyheter

Kontakt

Ring mig gärna på:
073 - 761 53 75

eller skicka ett mail till:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.